2023. március 25.

az együttműködés térképe

Enneagram

Egy zseniális interaktív képzés, amelyen hatékony eszközöket kapsz, hogy megértsd a saját és mások mozgatórugóit

A következő Enneagram továbbképző tréning időpontja:

Március 25. (szombat)
Kezdés: 9.00

Egy zseniális interaktív képzés, amelyen hatékony eszközöket kapsz, hogy megértsd a saját és mások mozgatórugóit

Egy képzési napra max. 12 főt fogadunk, hogy mindenki számára biztosítani tudjuk az egyéni, értő figyelmet.

A tréning ára: 43.500 FT + ÁFA

A tréning helyszíne: Vintage Akadémia, 1012 Budapest, Várfok u. 7., II. emelet 4., kapucsengő: 4.

2023. március 25.

A feltüntetett árak nem tartalmaznak ÁFÁ-t, mert a képzés engedélyezett, tehát annyit kell fizetned forintban, amennyit itt látsz.

Csak most, ezen a tanfolyam 30.000 FT LAST MINUTE kedvezményt kaphatsz!

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Enneagram továbbképző tréning

2023. március 25.
kezdés: 9.00
FT 43.500 +ÁFA
 • Az ár tartalmazza: a tréning, a nyomtatott és elektronikus tananyag, valamint a szünetekben felszolgált frissítő, ásványvíz, kávé és aprósüti díját.
 • Bárkit szeretettel várunk, de a résztvevők száma korlátozott. Helyedet a tréning díjának befizetésével biztosíthatod, melyet lemondás esetén legfeljebb az esemény előtt egy héttel tudunk visszatéríteni.

Tudta ezt?

Többgyermekes szülők gyakran sóhajtanak fel így: "nem értem, kire ütött ez a gyerek! Amíg az öccse eleven és vagány, a nővére kész művész, addig ő simán megmohosodik a sarokban egy matchboxot tologatva. Pedig egy alomból származik mind a három, ugyanúgy neveltük őket - és mégis teljesen mások!"

Biztos Neked is feltűnt,

hogy akár a rokonaid, akár a barátaid között is vannak olyanok, akik ábécérendben rendezik el a konzerveket a polcon. Vagy olyanok, akik szeretik a trendi cuccokat és ezekkel szívesen villognak. Vagy „terézanyák”, akik folyamatosan másokról gondoskodnának. Vagy olyanok, akik minden reggel visszarohannak a lépcsőházból ellenőrizni, hogy kihúzták-e a vasalót.... 🙂 Minden cselekedetünknek van miértje, van mozgatórugója. Minden karakternek van egy egyedi térképe, amely segítségével megérthetjük, hogyan tudunk vele a legjobban együtt működni. Például tudjuk, hogy nem szeret egyedül dolgozni, vagy épp viszket az excel tábláktól vagy szenved a magánytól, de sosem lenne tagja egy olyan klubnak, ahová őt is bevennék tagnak...:)

 • Itt az esély, hogy megértsd a párodat, hogy nőnapon miért mossa le az autódat ahelyett, hogy virágot hozna.

 • Itt a lehetőség, hogy felismerd, a számodra vonzó "tyúkanyó"-típusú tanító néni miért nem találja a hangot a minecraftba mélyülő gyermekeddel.

 • Itt az alkalom, hogy megértsd, mi okoz folyamatos félreértést vagy konfliktust közted és a szüleid között, miközben imádjátok egymást.

Az Enneagram remek eszköz arra, hogy egyrészt beazonosítsd a saját és a környezetedben élők karakterét, másrészt hogy felismerd a velük való könnyed együttműködés útvonalait.

Jelentkezz a Vintage Enneagram tréningünkre!

Mi is az az Enneagram?

Az Enneagram személyiségtípusokat határoz meg, kilenc emberi alaptípust foglal rendszerbe. (Az „ennea” görög szó kilencet, míg a „gram / grammosz” ábrát jelent.) Sikerének titka, hogy amíg a többi személyiségtipológia csak leírja, jellemzi a különböző típusokat, addig az Enneagram segítséget is nyújt a kívánt változás irányába. Nemcsak karakterizálja a 9 személyiségtípust, hanem rá is kérdez a tipikus magatartások motivációira, megpróbál rávilágítani életrajzi összefüggésekre (családi háttér, neveltetés), és felfedi az élet- és magatartási mintákat. Nem beskatulyáz, hanem a hajtóerők, törekvések, külső és belső jellemvonások megfogalmazása mellett meghatároz együttműködési elveket, kezelési stratégiát és felhívja a figyelmet a lehetséges csapdákra, illetve a fejlődés útjára. Az Enneagram nem más, mint egyfajta lelki térkép az optimális együttműködés elősegítéséhez.

A karaktereket számokkal jelöljük, így megtudhatod majd,

 • hova szeret ülni a Hármas az első randin az étteremben és hogyan reagál arra, ha a gondoskodó Kettes elcsen egy sült krumplit a tányérjáról;

 • hogy a biztonságra törekvő Hatos vajon étlapról szeret rendelni vagy inkább a svédasztalt preferálja;

 • hogy miért nem szeret az Ötös uszodába és házibuliba járni;

 • hogy melyik karakter szeret a meetingeken az asztalfőre ülni;

 • hogy mi az a négy, S-sel kezdődő tevékenység, ami egy Kettest megnyugtat, ha ki van borulva;

 • hogy melyik karakter hogyan reagál a váratlan stresszhelyzetekre és milyen megküzdési stratégia válik be náluk a legjobban.

Mit profitálsz a tréningből?

Remek hangulatban, interaktív módon és sok gyakorlattal

 • beazonosíthatod a saját alapkarakteredet és az azt árnyaló, színező "szárny-pontokat", valamint a fejlődési útvonaladat;

 • tesztek, szituációs gyakorlatok, filmrészletek (pl. testbeszéd) elemzésével megtanulod mások karakterének beazonosítását;

 • ráismersz az Enneagram igazi erejére, arra, hogy toleranciára, elfogadásra és együttműködésre tanít, hiszen a másik "nem hülye, csak más";

 • megismerkedsz az Enneagram gyakorlati felhasználásával (pl. karriertervezés, optimális irodai környezet kialakítása a karaktereknek megfelelően, iskola-és tanárválasztás a gyermeked karakteréhez illően, párkapcsolati dilemmák feloldása);

 • elsajátíthatsz egy új, karakterekhez optimalizált konfliktuskezelési stratégiát;

 • választ kaphatsz arra, hogy működj jobban a pároddal, a gyermekeddel, a kollégáiddal vagy épp a főnököddel.

Amit hangsúlyozunk:

: a tréningen megszerzett tudással nem skatulyázni vagy sztereotipizálni tanítunk, hanem megismerheted, hogy kinek, mi a mozgatórugója, miért viselkedik másképp, mint ahogy te várnád az adott helyzetben és elsajátíthatod, hogy hogyan viszonyulj toleránsan és megértéssel a másikhoz. A képzésen lehetőséged lesz biztonságos, támogató környezetben és remek hangulatban izgalmas példákat és eseteket átbeszélni, a Téged foglalkoztató kérdéseket feltenni, a dilemmáidat átbeszélni és a saját tanulságaidat megfogalmazni.

A tréninget tartja:

Besnyi Erika

Senior Tréner, Life és Business Coach, Andragógus

Erika gyárilag angol nyelvtanárnak készült, majd 7 év tanítás után átigazolt a multik világába és 13 évig dolgozott közép- és felsővezetőként. Az elsők között tartott Magyarországon karakterisztika (Enneagram és Színes karakterek) tréningeket és írt szülőknek szóló cikkeket gyermek-karakterisztika témában. Ma már vezetőképző trénerként működik, 19 féle tréninget tart magyar és angol nyelven és executive coachként támogatja a hozzá fordulókat. A Vintage Akadémia egyik vezetőjeként tréner- és coachképzéseket tart, valamint a Pécsi Egyetemen oktat tréneri módszertant.

Jelentkezz be hozzánk!

Keress fel bizalommal!

Egy képzési napra max. 12 főt fogadunk, hogy mindenki számára biztosítani tudjuk az egyéni, értő figyelmet.

1012 Budapest, Várfok utca 7 2/4

+36 30 914 5857

info@vintageoffice.hu

Engedélyszám: E-001755/2018